Grön gubbe till himlen?

Jag har skrivit om Gud förut och nu är det visst dags igen för sånt här skrämmer mig! 

VDn för företaget som tillverkar övergångssignaler säger, på fullaste allvar, att handen som förut pekade på tryckknappen nu pekar upp mot himlen och betyder ”Det finns bara en väg till himlen och det är genom tron på Jesus”.

Jag betackar mig för sånt dravel.

Folk får gärna vara religiösa och tro på vad de vill, jag bryr mig inte (eh!?), men att tvinga på andra människor sin tro genom att lägga värderingar och symbolik på en peksymbol tycker jag är direkt otäckt. Sen fortsätter VDn i intervjun med ”Alla människor behöver budskapet om Jesus.” och avslutar med ”Jesus är det bästa som kan hända dig … det är säkert

 Nej, jag skulle inte tro det!

Läs andra bloggar om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 kommentarer

  1. Svara
    Queenia lör 16 aug 2008, 15:00

    Eftersom du blir så arg och upprörd, så berör denna symbol (eller artikeln) dig mer än du tror. Så det där (eh!?) kandu nog sopa bort från ditt självbelåtna flin.

    Jag läste ditt tidigare inlägg, och kan bara tillägga att inte bara korkade människor tror på Gud och Jesus. Öppna ögonen och se att även högt utbildade yrkesmänniskor är troende.

    Du får tro vad du vill – men se inte ner på dom som vågar ha en öppen tro på Jesus, i vårt sekulariserade samhälle.

    Personligen så bryr jag mig inte så mycket om symbolen som om företagsleningen som så öppet deklarerar sin ståndpunkt. Jag tycker det är fantastiskt.

  2. Svara
    Janne lör 16 aug 2008, 15:14

    Arg och upprörd, nej inte alls faktiskt, snarare förvånad och förstummad … men som jag skrev, var och en får tro på vad de vill, men de behöver inte pracka på mig sina övertygelser.

  3. Svara
    Uffe lör 16 aug 2008, 15:32

    Heja Babilou!
    Var såg hon ditt självbelåtna flin?

    Att antalet högt utbildade är lågt inom den religiösa sfären är fastställt sedan länge. I alla fall om man tror på vetenskapliga undersökningar. Men sådana är det ju i och för sig inte alla som tror på…

    Det bästa i intervjun var väl när VDn sa -”…företaget lever på grund av guds nåd, 100 procent, resten är min förtjänst.”

    Måste tillstå att det är sjukt fult att sprida ett dolt budskap på skattebetalarnas bekostnad. Jag utgår från att det är slut på det nu…

  4. Svara
    Läsare sön 17 aug 2008, 16:03

    Det där med symboler finns ju överallt i samhället. Kapitalismen som syftar att skapa pengar av folks konsumtion skapar ju massor av symboler som vill få dig att köpa just det där som du tror att du behöver. Det är en medveten strategi som vill få dig att tro att du köper av fri vilja. Men icke, reklamen fungerar och i affären köper du de varor som du sett i reklamen. Det där kan ju du som jobbar med reklam själv. Du lever ju på att skapa beteendemönster hos folk. Våra vanor och beteenden skapar sedan produktion och transporter som inte alltid är bra för vår natur. Så kanske ett besök i kyrkan kan vara bättre än på ett shoppingcenter i alla fall. Eller i skogen, om du går dit förstås. Men vad ska du jobba med om du håller med mig?

  5. Svara

    […] när jag läser folks ignoranta bloggar om fingret på övergångslådorna. Att det skall vara så svårt att se Guds […]

Skriv en kommentar eller berätta något kul – då blir jag glad!


Den här webbplatsen använder Akismet för att minska skräppost. Läs om hur din kommentardata behandlas.